Esdeveniments

Tot a punt per saltar a les illes africanes de l’Oceà Índic

La Cambra de Tarragona ja té preparada la missió comercial que dels dies 26 al 31 de maig portarà a exportadors d’arreu de l’Estat a les illes de Madagascar, Maurici i Reunió, en ple Oceà Índic.

Tal i com explica Roberto Barros, director d’Internacional de la Cambra, “aquests mercats es caracteritzen per la poca competència que hi trobem, el que genera bones oportunitats als sectors de l’alimentació, begudes, cosmètica, materials i maquinària per a la construcció, maquinària i equipament per a l’hostaleria, la llar, equipament per la industria conservera, productes mèdics, farmacèutics, hospitalaris, envasos...

No hi ha cap dubte que Madagascar és un país pobre, però amb creixements, abans de la pandèmia del quatre per cent, per la qual cosa ofereix força oportunitats de negoci. L'economia "malgache" creix gràcies, sobretot, a les indústries extractives, l'agro-indústria, la pesca, la ramaderia... Les oportunitats en aquest país es deuen fonamentalment a la falta d'oferta exterior, el que fa que es redueixi molt la competència. Des de fa un parell d'anys comptem amb l'ajuda de l'Ofcomes de Johannesburg per a l'organització de les agendes de treball.

Maurici, que vam visitar per primera vegada l’any 2005, ha crescut molt en aquests últims anys, i s'està notant una gran injecció de liquiditat que ha multiplicat les inversions en infraestructures. Gran destinació turística, escala de creuers, productor de sucre i bona indústria tèxtil, estan creixent actualment al set per cent anual, amb una economia consolidada i de les més competitives de tota Àfrica. Com totes les Illes de l'Índic, reben poca oferta i aquí és on resideix el seu major atractiu. Comptarem amb l'ajut de l'Ofcomes de Nairobi per a les agendes.

L'Illa de Reunió és un Departament francès d'ultramar, la seva moneda és l'euro, com a tota Europa, i té uns creixements actuals al voltant del tres per cent. El que la diferència de França continental és la seva llunyania i la gran dificultat que tenen de proveir-se dels mateixos productes que abunden a Europa. Tot i ser complicat d'organitzar-hi una agenda de reunions prèvia, funcionen bé les trucades per anunciar la presència a l'illa, i les visites a porta freda. Recomanable a qualsevol que arribi aquí que llogui un cotxe a l'aeroport, els taxis tenen uns preus prohibitius.”


Segueix-nos!

Agenda