Notícies

Notícies:

Suriol: "Parlar de l'Estació de l'AVE és com despertar en el dia de la marmota"
28/10/2016

Intervenció d’Andreu Suriol, president de la Cambra de Tarragona en el marc del "Bon dia” que ha tingut com a ponents a Joan Martí Pla, alcalde de Perafort; Eudald Roca, alcalde de La Secuita i Jordi Granell, arquitecte. I en el decurs del qual s’ha presentat l’informe “10 anys de l’AVE a Tarragona.

“Permeteu-me que puntualitzi que en el tema de l’AVE la Cambra ha estat sempre bel·ligerant, ja que calia ser-ho. Aquesta bel·ligerància és el resultat d’una mala decisió, des del punt de vista de la ciutat de Tarragona, com és la de situar l’Estació fora del nucli urbà.

Una decisió, no gens encertada de l’administració competent (avui dia podem dir que som l’única capital de província catalana on no arriba l’AVE), però també del territori, que no va saber jugar bé les seves cartes. Sigui com sigui, això és una realitat que no podem canviar, amb la que hem de conviure i que hem de saber transformar amb intel·ligència.

El 18 de desembre de 2006 va tenir lloc el primer viatge inaugural des de l'Estació del Camp de Tarragona, aviat farà 10 anys.

Mesos després, i davant la inexistència d’un mínim de senyalització per arribar a l’Estació, la Cambra va decidir penjar una senyal indicativa a la Plaça Imperial Tarraco. El que ens va costar una sanció i va encetar la nostra etapa més bel·ligerant envers l’administració i a favor d’una infraestructura que havia de ser decisiva pel territori, tot i la seva ubicació.

Des del primer moment, doncs, la Cambra de Tarragona va ser bel·ligerant en la necessitat d'integrar l'Estació al territori pel gran servei que oferia als ciutadans i a les empreses: servei ferroviari de llarga distància del que llavors no en disposàvem ni gairebé imaginàvem.

També des d'un primer moment vam trobar la complicitat dels Ajuntaments de Perafort i la Secuita, termes dins el qual s'assenta aquesta infraestructura, i dels amics Joan Matí Pla i Eudald Roca per tirar endavant una reclamació que desemboqués en un projecte d’abast territorial.

10 anys després les coses no han anat així. Quan parlem de l'Estació de l'AVE, sembla que ens despertem en el dia de la marmota, perquè les coses estan igual o  molt pitjor atès que l'Estació ha duplicat el nombre de passatgers/any i no ha millorat res en el seu entorn.

Aquestes actuacions que avui reclamem per integrar l'Estació al territori ja les havíem posat damunt la taula l’any 2006. Malgrat tot, l’Estació continua essent un bolet aïllat sense bones comunicacions, sense aparcament, etc. Alguna cosa no haurem fet bé a casa nostra!

Ens agradi o no, aquesta és avui per avui la nostra Estació de serveis per llarga distància, i considerem que 10 anys després cal fer un esforç per posar-la en valor, creure'ns que és un element que dinamitza i pot dinamitzar encara més el nostre territori.

Les dades que presentem en l'Informe, que trobareu a la nostra plana web són irrefutables: 840.000 passatgers el 2015, vuitena  estació AVE amb més volum de passatgers i primera estació perifèrica en volum de passatgers.

Què és el que avui reclamem per integrar-la al territori? D’entrada volem donar un toc d'atenció a la Generalitat i a Adif, per tal de que tots plegats ens posem mans a l'obra encara que sigui amb 10 anys de retard, i no n’hàgim d’esperar encara 10 més.

Les intervencions que reclamem són:

1. Dotar a l'Estació d'un Pla Director que permeti nous usos, activitats i serveis per poder-la desenvolupar.

2. Accessibilitat: Carretera des de l'Estació a la carretera del Catllar. Vial de Sant Ramon. La connexió des de l'autovia de Tarragona-Valls A-27 fins a la N-240 i a l'Estació de l'AVE.

3. Millorar les possibilitats d'aparcament.

4. Adequar el servei de transport públic.

Els “Bon dia Tarragona” tenen el suport de Repsol i CaixaBank. I la col·laboració de Bic Graphic.

Tornar al llistat