Notícies

Notícies:

Dow Chemical Ibérica, Presspart Manufacturing i Biovet, distingides amb els Premis a la Internacionalització
28/09/2017

La 21ena edició dels Premis a la Internacionalització, que convoca la Cambra de Tarragona ha distingit en aquesta ocasió a Dow Chemical Ibérica amb el Premi Extraordinari a la Internacionalització, Presspart Manufacturing amb el Premi al Creixement Internacional i a Biovet amb el Premi d’Internacionalització a la Innovació Científica.

Josep Lluís Bonet, President de Cámara de España i President de Freixenet ha estat l’encarregat de lliurar aquests guardons en nom de la Cambra de Tarragona. Aquests guardons posen en valor la internacionalització tot reconeixent aquelles empreses que s’han distingit per la seva reeixida activitat comercial a l’exterior.

En les últimes cinc edicions els convidats d’honor han estat Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya; Antoni Massanell, vicepresident de CaixaBank; Antoni Brufau, president de Repsol; Josep Piqué, president de Vueling i Artur Mas, president de la Generalitat.

En la seva intervenció Andreu Suriol, president de la Cambra de Tarragona, ha recordat que “fa més de 30 anys que a la Cambra de Tarragona piquem pedra al continent africà. Si bé des de la nostra creació hem recorregut tot el món.

Però, com us deia, sense descuidar altres mercats ens hem focalitzat molt en Àfrica. I vam començar a fer-ho quan apostar per aquells destins suposava que alguns et miressin de reüll amb certa incredulitat.

Doncs bé, el pas del temps, la bona feina feta i la dolorosa crisi econòmica ens han donat la raó. Fins el punt que avui, m’ho haureu sentit dir mil vegades, però em fa orgull insistir-hi, la Cambra de Tarragona és un referent a tot l’Estat pel que fa a Àfrica i, especialment, a l’Àfrica Subsahariana. Això vol dir que quan una empresa espanyola vol fer negocis en aquell continent confia en l’experiència i en la capacitat d’organització i gestió de la Cambra de Tarragona.

El que es tradueix, entre moltes altres coses, en que a les nostres missions (en els darrers 12 mesos n’hem organitzat 11, hem visitat 32 països i ens han acompanyat prop de 120 exportadors) no només hi prenguin part empreses de Tarragona i Catalunya, sinó cada cop més d’Espanya”.

Les empreses guardonades

H&T Presspart a L'Arboç és un fabricant especialitzat en la producció de components plàstics d'alta precisió en diverses sales blanques per a la indústria farmacèutica internacional. Presspart contribueix, d'aquesta manera, a la qualitat de vida de milions de persones que depenen de la presa de dosis exactes del seu medicament. H&T Presspart Tarragona es va fundar el 1955 i des de l'any 2008 pertany al grup alemany Heitkamp i Thumann amb seu a Düsseldorf. La fàbrica dóna feina a 150 persones i factura 26 milions d'euros anuals. H&T Presspart exporta a tot el món i té oficines comercials a Índia, Xina, Estats Units i Sud-amèrica i fàbriques addicionals de producció a Blackburn (Anglaterra) i Marsberg (Alemanya).

Biovet és una empresa fundada l’any 1984 per un grup de veterinaris i químics amb una àmplia experiència en la pràctica clínica i en la fabricació d’additius per a la nutrició animal. Des de la seva fundació els productes de Biovet són el resultat del treball directe amb les granges, el que ha servit com a base per investigar sobre els principals problemes que afecten a la producció i la sanitat animal i desenvolupar, així, productes personalitzats que milloren i prevenen les principals patologies, considerant els efectes sobre la salut i el seu impacte en la productivitat i rendiment econòmic. Actualment Biovet disposa d’un ampli catàleg format per productes destinats a aus, porcs, remugants i peixos, desenvolupat i testat conjuntament amb laboratoris i universitats d’Estats Units, Perú, Colòmbia, Bangladesh i Xina, entre d’altres. En els últims anys Biovet ha desenvolupat una nova línia de pronutrients, basada en productes naturals que pretenen reduir l’ús d’additius químics. Al seu catàleg també s’hi ofereix una àmplia gama d’additius com són conservants, captadors de micotoxines o enzims. Amb presència en prop de 50 països, organitza cursos i simposis internacionals i jornades tècniques per oferir una actualització de les últimes investigacions i novetats de l’empresa.

Dow Chemical, que enguany celebra els 50 anys de la fabricació del primer gra  de polietilè a Tarragona, gestiona un complex industrial amb dues zones de producció: al polígon nord, on es fabriquen olefines, situat a la Pobla de Mafumet/Perafort. I al sud, on hi ha cinc plantes de Polietilè, una de Poliols/Poliglicols, dos centres globals de desenvolupament de tecnologies de l‘aigua i plàstic per embalatges a La Canonja i una Terminal Marina a Tarragona. Dow ha invertit a Tarragona en els últims anys més de 700 milions d'euros en millores tecnològiques, activitats de recerca i desenvolupament (I+D+i), actualitzacions i expansions a les plantes, així com en nous productes i processos. A més del complex industrial de Tarragona, disposa d’altres centres a Ribaforada (Navarra), Estarreja  (Portugal) i oficines comercials i d’atenció al client a Madrid. Factura més de 1.000 milions d’euros al conjunt de la Península Ibèrica i dóna feina, en aquesta mateixa àrea geogràfica, a prop de 1.800 persones, 1.550 a Tarragona. El 74 per cent de la producció de Dow Chemical a Espanya es destina a l'exportació. En el cas de Portugal aquest percentatge arriba al 90 per cent. Dow Chemical Ibérica té un paper destacat en el desenvolupament social del territori, estrenyent relacions amb les universitats especialment en projectes que fomenten les vocacions científiques, així com també amb els panells públics, ONGs i bancs d'aliments entre altres grups de interès.

D’altra banda Josep Lluís Bonet, president de Cámara de España, ha estat distingit amb la Clau d’Or de la Cambra de Tarragona, la més alta distinció que atorga la Corporació tarragonina en reconeixement a la seva trajectòria professional.

Josep Lluís Bonet Ferrer va néixer a Barcelona el 4 de desembre 1941. És Doctor en Dret, excel·lent "Cum Laude", per la Universitat de Barcelona i Premi Extraordinari de Doctorat 1976/1977. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona amb Premi Extraordinari de Llicenciatura el 1963. Professor d'Economia Política i Hisenda Pública de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona des del 1963 al 2012.

Té una dilatadíssima trajectòria empresarial i directiva: Presideix la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d'Espanya, des del 19 de novembre del 2014. President del Grup Freixenet des del març del 1999. President del Consell d'Administració de Fira Internacional de Barcelona, des del setembre del 2004. President de l’AMRE (Associació de Marques Famoses Espanyoles) i president de la Fundació Fòrum de Marques Famoses Espanyoles des del 2002. President de l'Associació per al Foment del Desenvolupament Agroalimentari des del 2002.

Ha estat president d'Alimentària de Barcelona des del juliol del 2000 a les edicions 2002, 2004, 2008, 2010, 2012, 2014 i 2016. President d’Uceve (Unió de Criadors i Elaboradors de Vins Escumosos) de 1986 a 1994. President del Consell Regulador de la Denominació d'Origen del Cava des del 1993 al 1996. President del Saló Intervin (Alimentària) del 1994 al 1996.

President de l'Associació de Desenvolupament de la Dieta Mediterrània. President de la Delegació Espanyola de la Tribuna Espanya-Corea des del 2012. President d’Andema (Associació Nacional per a la Defensa de la Marca) del 1998 al 2014. President de Fira 2000, SA, des de març 2004 a abril de 2014. Vocal de la Junta Directiva de la Federació Espanyola del Vi. Va ocupar el càrrec de President del 2000 al 2003 i la Vicepresidència segona de 2003 a 2006. Membre del Consell Assessor. President del Comitè Bilateral Hispano-Japonès de Cambres de Comerç des de 2003 a 2012.

El Ministeri d'Economia i Competitivitat el va distingir amb la Medalla al Mèrit en el Comerç el 2013. El 2008 va rebre La Clau de Barcelona.

A la foto, Josep Lluís Bonet, president de Cámara de España; Andreu Suriol, president de la Cambra de Tarragona; Sergi Vives, president d’Internacionalització de la Cambra de Tarragona; Jaume Sariol Martí, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona; Thomas Portune, Director General i Pere Galimany, Director de Finances i Recursos Humans de Presspart Manufacturing i Jaume Borrell, president de Biovet.

VINCLES D'INTERES
Mira el VÍDEO

Tornar al llistat